САЩ очакват, че през следващите няколко години Украйна постепенно да премине

...
САЩ очакват, че през следващите няколко години Украйна постепенно да премине
Коментари Харесай

До 3 години Украйна казва сбогом на съветското оръжие

САЩ чакат, че през идващите няколко години Украйна последователно да  премине на въоръжение по стандартите на Северноатлантическия алианс (НАТО).

Това заяви АП.

Агенцията се базира на изказване пред медиите на заместник-министъра на защитата на Съединени американски щати по политическите въпроси Колин Кал.

Той отговори на въпроса дали Вашингтон има вяра, че след три години Киев ще бъде изцяло интегриран в оръжейната система на НАТО и няма да се нуждае от въоръжение в руски жанр.
 Оръжия за Украйна: Какво военно съоръжение дават над 30 страни?
Оръжия за Украйна: Какво военно съоръжение дават над 30 страни?

Над 34 милиарда $ военна помощ от първите 10 страни

" Възможно е след години те към момента да употребяват системите и боеприпасите, които сами създават. Ще кажа обаче, че упованията ми са, че в границите на периода, за който приказваме тук, Украйна последователно ще премине към оръжия по стандартите на Алианса ", съобщи представителят на Пентагона.

Кал добави, че през последните месеци повече от 50 страни са дали военна помощ на Украйна.

" В идеалния случай бъдещето на украинската войска няма да се основава на десетки разнообразни системи, а на доста по-малък брой системи , които са по-лесни за поддръжка и обслужване ", заключи заместник-министърът от Министерството на защитата на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР